Lloyds Certiked logo

Kantoortuin schadelijk voor mentale gezondheid

Kantoortuin schadelijk voor mentale gezondheid

Herkenbaar: dat nog even afmaken voor je naar huis gaat, die meeting nog plannen, nog even snel met hem koffie doen en oja, ook nog even langs IT en HR, die whitepaper lezen en alvast dat project in de week zetten. Voer voor een burn-out? En zo ja, waar ligt de oplossing?

Oud-minister Stef Blok nu voorzitter RvA

Oud-minister Stef Blok nu voorzitter RvA

Oud-minister drs. Stef A. Blok is met ingang van 1 januari 2018 benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht van de stichting Raad voor Accreditatie (‘RvA’). Stef Blok volgt drs. Ed H.T.M. Nijpels op die als voorzitter aan het eind van zijn statutaire zittingstermijnen was gekomen.

Burger meer rechten door nieuwe privacywet

Burger meer rechten door nieuwe privacywet

Weet jij waar al jouw persoonsgegevens naar toe gaan? En, hoe beveiligd zijn die gegevens eigenlijk? Hoe weet je dat niet elke instelling ermee aan de haal gaat? Daar geeft de nieuwe privacywet duidelijkheid in.

Kwaliteitsmanagement in ontwikkeling

Kwaliteitsmanagement in ontwikkeling

Kwaliteitsmanagement begint uit zijn jasje te groeien, zo claimt Management Impact en weidt daar een drieluik aan. Het eerste deel geeft een beeld over de ontwikkeling van kwaliteitsmanagement.

7 don’ts voor nieuwe bazen

7 don’ts voor nieuwe bazen

Heb je een leidinggevende nieuwe functie, dan wil je natuurlijk goed starten. Zet je meteen de trend voor je aankomende periode in de organisatie. Starten in een nieuw organisatie zijn vooral de eerste honderd dagen cruciaal. Maar, let op: het omgekeerde geldt ook.

5 punten voor ontwerpen van werkproces

5 punten voor ontwerpen van werkproces

Ga je een werkproces ontwerpen, dan zijn er in principe 5 uitgangspunten. Zorg dat je bij het hanteren van deze uitgangspunten je processen dusdanig inricht dat je ze kunt digitaliseren. Belangrijk voor een goed procesontwerp is dat deelnemers in de procesworkshop kunnen terugvallen op de punten.

Werknemers willen complimenten en uitdagingen

Werknemers willen complimenten en uitdagingen

Het laatste kwartaal staat in de startblokken en dus is het tijd om te kijken naar salarisverhogingen en bonussen. Maar, leuk hoor al dat geld, het onderzoek van Nuon bevestigt dat medewerkers vooral een oprecht compliment van hun manager waarderen. Sterker nog: complimenten gaan boven loonsverhoging, en, geen complimenten, geen waardering.  

Chagrijnige werknemers presteren beter

Chagrijnige werknemers presteren beter

En dat blijkt uit onderzoek. Dus allemaal de mondhoeken laten hangen, het korte lontje aan en de irritatielevel op 10. En alle bekende adviezen ten spijt, want het blijkt uit onderzoek: gelukkige werknemers zijn niet per definitie betere werknemers. Sterker nog, de onderzoekers hebben ontdekt dat het juist het tegenovergestelde is.

Creëer procesvertrouwen door deelname en eigenaarschap

Creëer procesvertrouwen door deelname en eigenaarschap

Sommige samenwerkingsprocessen nemen soms bijzondere wendingen. Dan lijkt de opstelling van partners grillig en onvoorspelbaar. Met een plotselinge besluitvorming en een onverwachte uitkomst. We noemen dat rommelige samenwerkingsprocessen, waar leiden die toe?

Deze gevaarlijke karaktertrekken ruïneren je carrière

Deze gevaarlijke karaktertrekken ruïneren je carrière

Sommige sterke punten zijn ook juist je valkuilen. Waarschijnlijk heel herkenbaar. Over welke punten hebben we het hier?

Onder andere over hoge intelligentie, goed leervermogen, lekker ambitieus zijn en soepele sociale vaardigheden. Deze helpen je stuk voor stuk succesvol te zijn in je werk. Vaak gaan juist die eigenschappen samen met karaktertrekken die in eerste instantie gunstig lijken.

Kosteloos overstappen bij Certiked

Kosteloos overstappen

U wilt een kwaliteitssysteem dat de professionals in uw organisatie helpt hun werk beter en efficiënter te doen? Dan kiest u voor Certiked, de certificeerder die dat begrijpt en laat zien in de praktijk.

Ons uitgangspunt: kwaliteit draait om uw klanten, uw professionals en uw bedrijfsresultaten. Uw kwaliteitssysteem moet toepasbaar en praktisch zijn. En: bij Certiked kunt u kosteloos overstappen!

Lees meer

Certiked Lunch & Learn

Lunch & Learn: Blik op Werk

Regelmatig organiseren wij een kosteloze, informele Lunch & Learn voor alle Blik op Werk (aspirant-) keurmerkhouders bij ons op kantoor. Een inspirerende en informele lunch waarin we kennismaken en waar ruimte is voor al uw vragen.

De eerstvolgende Lunch & Learn vindt plaats op woensdag 4 april 2018. Meld u nu aan! 

Lees meer

Gefaseerd certificeren bij Certiked

Gefaseerd certificeren

Een certificeerbaar kwaliteitssysteem opzetten is voor veel organisaties een heel project. In dat project worden keuzes gemaakt: waar moet zo’n systeem aan voldoen? Wat moet worden vastgelegd? Wanneer is het goed genoeg? Wie moeten erbij betrokken worden? Welke middelen zijn nodig?

Certiked realiseert zich dat ‘een kwaliteitssysteem’ geen alledaagse kost is, en biedt daarom een traject van ‘gefaseerd certificeren’ aan.

Lees meer