Lloyds Certiked logo

Bepaal het waarom van een team

Bepaal het waarom van een team

Veel bedrijven gebruiken mission statements of doelbeschrijvingen om iedereen te vertellen wat ze doen en waarom. Als alles goed gaat, beschrijven deze statements een inspirerend, gedenkwaardig doel dat als leidraad dient voor het bedrijf en de medewerkers. In het slechtste geval blijven ze in verwarring achter. Waarom?

Doe mee met NENnovation!

Doe mee met NENnovation!

De vakanties zijn alweer bijna voorbij. Tijd om wat innovatieve zaken in te plannen. Het NEN organiseert dit jaar voor de derde keer de NENnovation Award. In drie categorieën: Klanten en commissieleden, startups en studenten.  Meedoen kan nog. 

Waarom blockchain voor dienstverlening?

Waarom blockchain voor dienstverlening?

Succesvolle innovaties vormen altijd de eerste aanleiding voor een maatschappij om te veranderen. Als een innovatie ontwikkelt, wordt het toegepast op die plekken waar het frictie wegneemt en meerwaarde biedt. Dat leidt uiteindelijk tot beïnvloeding van de omgeving. Dit zien we bijvoorbeeld bij Uber en AirBnB.

Focus leiderschap, klantdoelen, werknemers boven technologie

Focus leiderschap, klantdoelen, werknemers boven technologie

Als moderne CIO concentreert u zich het beste op leiderschap, klantdoelen, werknemers en andere bedrijfsfuncties, want dat blijken de best presterende CIO’s te zijn. Voorheen werd gedacht: technologie. Maar wilt u succesvol zijn, focus en laat de technologie maar over aan anderen.

Authentiek leiderschap door mindfulness

Authentiek leiderschap door mindfulness

Grote schandalen binnen organisaties worden regelmatig toegeschreven aan onverantwoord gedrag van topbestuurders. Veel bedrijven zoeken daarom naar leiders met alternatieve vormen van leiderschap, een meer positieve, ethische wijze. Een van die vormen is ‘authentiek leiderschap’ en dat kunt u leren, door bijvoorbeeld mindfulness in te zetten.

NEN en INK collaboreren in INK Next

NEN en INK collaboreren in INK Next

Onder de noemer INK Next werken INK en NEN sinds 1 juli samen aan een visie op excellent ondernemen in de 21e eeuw. Met HLS als basis biedt INK Next een kader, platform voor excellent ondernemen. Hoe doen ze dat?

Foto: Ben van Schijndel

Kees Ahaus ontvangt de NNK-onderscheiding

Op donderdag 20 juni ontving Kees Ahaus de NNK-onderscheiding 2019. Hoogste tijd om Ahaus in het zonnetje te zetten. Hij heeft met zijn werk het vakgebied van kwaliteitsmanagement mee ontwikkeld, en bijgedragen aan het belang van kwaliteitsmanagement binnen de gezondheidszorg. 

Risicomanagement en ERM: kwestie van inzicht

Risicomanagement en ERM: kwestie van inzicht

Enterprise Risk Management (ERM) of integraal risicomanagement. Beide begrippen hebben een gestructureerde aanpak van onzekerheden (de essentie van risico's) en tal van andere aspecten met elkaar gemeen, en refereren aan een structurele aanpak van (bedrijfs)risico’s. Op zich niets nieuws onder de zon. Maar wat wel nieuw is:

De harde invloed van routine

De harde invloed van routine

Veel bedrijven steken veel tijd en moeite in het ontwikkelen en perfectioneren van concurrentievoordeel en het extrapoleren van de waarde. Zodat hun processen en systemen efficiënter en betrouwbaarder worden. Voor zover het om kortetermijnwinst gaat, zijn de inspanningen die de concurrentievoordeel versterken en exploiteren, een goede zaak. Maar.

HLS onmisbaar voor goede bedrijfsvoering, in process

HLS onmisbaar voor goede bedrijfsvoering, in process

High Level Structure (HLS) klinkt complex en niet direct toegankelijk voor organisaties. En al helemaal niet voor de consument. Maar niets blijkt echter minder waar! De structuur, die in bijna alle ISO-managementsysteemnormen is verweven, geeft juist een stevige basis voor een goede bedrijfsvoering.

5 tips voor teamcontinuïteit

5 tips voor teamcontinuïteit

Een sterk team is belangrijk als u doelstellingen wilt halen. Complexe problemen of procesverbeteringen vereisen een combinatie van verschillende kennis en vaardigheden dus een gemêleerd gezelschap is een must. 

6 stappen naar een succesvol auditmodel - stap 1

6 stappen naar een succesvol auditmodel - stap 1

Heeft u al gehoord van het 6 stappen model van Lloyd's Register? Op basis van onze meer dan 30 jaar ervaring hebben zij hun eigen model ontwikkeld, het beroemde 'LR 6-stappen auditmodel'. Uiteraard ook via Certiked, onderdeel van Lloyd's Register, te volgen. 

Kosteloos overstappen bij Certiked

Kosteloos overstappen

U wilt een kwaliteitssysteem dat de professionals in uw organisatie helpt hun werk beter en efficiënter te doen? Dan kiest u voor Certiked, de certificeerder die dat begrijpt en laat zien in de praktijk.

Ons uitgangspunt: kwaliteit draait om uw klanten, uw professionals en uw bedrijfsresultaten. Uw kwaliteitssysteem moet toepasbaar en praktisch zijn. En: bij Certiked kunt u kosteloos overstappen!

Lees meer

Gefaseerd certificeren bij Certiked

Gefaseerd certificeren

Een certificeerbaar kwaliteitssysteem opzetten is voor veel organisaties een heel project. In dat project worden keuzes gemaakt: waar moet zo’n systeem aan voldoen? Wat moet worden vastgelegd? Wanneer is het goed genoeg? Wie moeten erbij betrokken worden? Welke middelen zijn nodig?

Certiked realiseert zich dat ‘een kwaliteitssysteem’ geen alledaagse kost is, en biedt daarom een traject van ‘gefaseerd certificeren’ aan.

Lees meer