Lloyds Certiked logo

Tien tips om een blunder goed te maken

Tien tips om een blunder goed te maken

Blunderen. Wie doet het niet weleens. En soms is sorry zeggen alleen niet genoeg om het goed te maken. Zeker als je echt te ver bent gegaan. Gelukkig kunnen kansen zich altijd keren en dus betekent dat schouders eronder. Zet je blunder direct recht en ga er zeker niet van uit dat het zomaar overwaait. 

Nieuwe ISO 19011 voor auditen gepubliceerd!

Nieuwe ISO 19011 voor auditen gepubliceerd!

De nieuwe ISO 19011:2018, de internationale norm voor het auditen van managementsystemen, is gepubliceerd. Deze norm geeft nog betere handvatten dan de vorige editie, en past goed bij de nieuwe managementsystemen die zijn gebaseerd op de High Level Structure. De Nederlandse vertaling van deze norm is na de zomer beschikbaar.

Woord en Daad eerste NGO met Gouden Oor Erkenning

Woord en Daad eerste NGO met Gouden Oor Erkenning

Certiked heeft op 18 juli Woord en Daad als eerste NGO de erkenning ‘Gouden Oor’ uitgereikt. Dit is een keurmerk voor organisaties die aantoonbaar goed scoren in het luisteren naar hun klanten. Certiked was onder de indruk van het effect van projectmatig werken op klantgerichtheid van deze organisatie in ontwikkelingssamenwerking.

Kwaliteit is verwarrend eenvoudig

Kwaliteit is verwarrend eenvoudig

Redelijke tegenstelling, niet waar? Heb je je manager wel eens gevraagd wat hij van jou verwacht? Of heb je al eens aan een klant gevraagd wat hij zou missen als jij er niet meer werkzaam bent bij het bedrijf? Zou je dat überhaupt willen weten? Managementcoach Jan van Setten vroeg deze prikkelende vragen op het Nationaal Kwaliteitscongres.Een wervelwind die in hoog tempo aanzette tot anders denken, omdenken. 

Hoe haal je profijt uit incident- en kwaliteitsmanagement?

Hoe haal je profijt uit incident- en kwaliteitsmanagement?

Organisaties streven over het algemeen altijd naar groei, al is dit voor iedere bedrijf niet altijd even makkelijk. Om een bedrijf te laten groeien, moeten alle neuzen dezelfde kant op staan, naar detoekomst. Ook dit is niet altijd even makkelijk om voor elkaar te boksen.

Gecertificeerd / Gefeliciteerd!

Gecertificeerd / Gefeliciteerd!

Afgelopen periode zijn er weer een aantal van onze klanten gecertificeerd en hebben hun nieuwe ISO-certificaat 9001:2015 ontvangen. Certiked zet deze klanten graag even extra in het zonnetje. Dit zijn de organisaties die we van harte felicteren! 

Uit de media gegrepen

Uit de media gegrepen

In deze nieuwsbrief weer een mooie compilatie van interessante en leuke nieuwtjes, handige weetjes en praktische linkjes. Uw maandelijkse, wekelijkse en dagelijkse portie ontwikkeling uit de media gegrepen. Heeft u nieuws of wilt iets met ons delen? Laat het ons weten!

De Wet DBA: het vervolg

De Wet DBA: het vervolg

Gisteren heeft de Kamer met minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid overlegd over onder meer de opvolger van de Wet deregulering arbeidsrelaties. Voorafgaand aan dit overleg werd 22 juni de begin dit jaar aangekondigde hoofdlijnenbrief Uitwerking maatregelen 'werken als zelfstandige' gepubliceerd.

Nog 4 dagen om je Arbo op orde te krijgen

Nog 4 dagen om je Arbo op orde te krijgen

De nieuwe Arbowet geldt al bijna een jaar, maar vanaf 1 juli 2018 moeten werkgevers echt aan álle verplichtingen voldoen. Wat dat kort inhoud? Een Basiscontract Arbozorg afsluiten voor 1 juli 2018 met de Arbodienst, want anders dreigen forse boetes.

Hoe voer je een carve out effectief uit?

Hoe voer je een carve out effectief uit?

Het uitgangspunt bij het uitvoeren van een carve out is dat onderdelen die geen strategische relevantie (meer) hebben, in een separaat bedrijfsonderdeel worden geplaatst. Om daarna, als mogelijk, na optimalisatie, te worden verkocht.

Kosteloos overstappen bij Certiked

Kosteloos overstappen

U wilt een kwaliteitssysteem dat de professionals in uw organisatie helpt hun werk beter en efficiënter te doen? Dan kiest u voor Certiked, de certificeerder die dat begrijpt en laat zien in de praktijk.

Ons uitgangspunt: kwaliteit draait om uw klanten, uw professionals en uw bedrijfsresultaten. Uw kwaliteitssysteem moet toepasbaar en praktisch zijn. En: bij Certiked kunt u kosteloos overstappen!

Lees meer

Gefaseerd certificeren bij Certiked

Gefaseerd certificeren

Een certificeerbaar kwaliteitssysteem opzetten is voor veel organisaties een heel project. In dat project worden keuzes gemaakt: waar moet zo’n systeem aan voldoen? Wat moet worden vastgelegd? Wanneer is het goed genoeg? Wie moeten erbij betrokken worden? Welke middelen zijn nodig?

Certiked realiseert zich dat ‘een kwaliteitssysteem’ geen alledaagse kost is, en biedt daarom een traject van ‘gefaseerd certificeren’ aan.

Lees meer