Lloyds Certiked logo

"Excellente klantbeleving in 10 shifts"

Managers van organisaties maken de komende jaren een kanteling mee van een overlevingsstrategie gericht op productiviteit, kosten en korte denken naar een klantgedrevenstrategie gericht op duurzame relaties. 

Vreemdgaan werkt heel inspirerend

Vreemdgaan werkt heel inspirerend

Hoe dat je dat precies: goed vreemdgaan? 

"Ga eens vreemd, dan doe je weer nieuwe inspiratie op. Nee, niet op die manier vreemdgaan, maar door eens wat andere dingen te doen. Een stap uit de comfortzone werkt inspirerend en geeft energie. Hier negen tips om de inspiratie vast te houden en energie te krijgen." Een leuk artikel van Eduard van Brakel. 

De 6 kenmerken van goede leiderschap

De 6 kenmerken van goede leiderschap

Leiderschap creëer je door verandering en beweging. 

"Stop met duwen en trekken, start met leiderschap"

Volgens leiderschapstrainer Mark Ernst werkt het ‘beter maken’ van medewerkers zelden. In deze column over mensoptimalisatie schrijft hij over het groeiend belang van leiderschap. 

5 megatrends in duurzaamheid die zelfs Trump niet kan tegenhouden

5 megatrends in duurzaamheid die zelfs Trump niet kan tegenhouden

Nu Donald Trump president is van de Verenigde Staten wordt gevreesd dat op het gebied van duurzaamheid stappen terug gezet gaan worden. De Amerikaanse adviseur en duurzaamheidsexpert Andrew Winston is daar niet zo bang voor. Bedrijven zullen hun beleid doorzetten omdat er grotere krachten zijn dan alleen een nieuwe Amerikaanse president.

Zo zijn echte leiders succesvol

Zo zijn echte leiders succesvol

Succesvol zijn is een belangrijke drijfveer voor veel leiders. Maar minstens zo belangrijk – en bevredigend – is de drijfveer om iets voor anderen te betekenen.

Op naar het leiderschap van betekenis.

Wat hebben aansturing, processen, eigenheid, integriteit én het album What’s going on van Marvin Gaye met elkaar te maken?

Wat hebben aansturing, processen, eigenheid, integriteit én het album What’s going on van Marvin Gaye met elkaar te maken?

De dialoog over integriteit in de moderne organisatie kan niet worden gevoerd zonder te kijken naar aspecten van irrationele kwaliteit. De muziekwereld biedt fabuleuze metaforen en verhalen die een intelligent onderzoek naar het fenomeen integriteit mogelijk maken. Het verhaal over het legendarische album ‘What’s Going On’ van Marvin Gaye uit 1971 zet hierbij de toon: Integriteit als ‘Honesty’ en ‘Wholeness’.

Is jouw organisatie wel gezond?

Is jouw organisatie wel gezond?

Meet het snel met de 9 factoren die performance aansturen en de organisatiegezondheid bepalen.

Organisatiegezondheid is het vermogen om – sneller dan concurrenten – te komen tot afstemming, executie en vernieuwing op strategische, organisatie- en operationele niveaus, om daarmee uitzonderlijke performance in de tijd te behouden.

Onderzoek van McKinsey & Company heeft negen factoren geïdentificeerd die de organisatiegezondheid bepalen.

Hou eens op met die fouten-fetish

Hou eens op met die fouten-fetish

Fouten maken is zo hip dat het de laatste tijd wel een doel op zich lijkt. Ten onrechte, vindt de Amerikaanse ondernemer en bestseller-auteur Tim Ferris. Oké: je leert van een fout en dan pas je je product aan.

Maar feit blijft dat je de mist in bent gegaan – you fucked up heette dat vroeger, toen fouten maken nog niet trendy was – en dat is niet wat je bij voorbaat wilt. Fouten maken is geen vereiste voor een succesvol bedrijf of een succesvol leven. Leren en itereren wel. 

Mooi initiatief van het NEN, is jouw stad al een Smart city?

Mooi initiatief van het NEN, is jouw stad al een Smart city?

Veel Nederlandse steden, universiteiten, bedrijven, overheden en netwerken zijn vanuit hun eigen doelen en expertise actief in smart cities. Om complementair aan elkaar te werken, kansen beter te benutten en gezamenlijk de transitie te maken, wordt in een samenwerkingsverband de NL Smart City-strategie ontwikkeld. 

Wees zuinig op je tijd!

Wees zuinig op je tijd!

Congressen in overvloed, door de bomen het bos niet meer zien, twijfelen welk congres nou wel en welke niet, herkenbaar? Kies het juiste congres met deze vijf tips!

Kosteloos overstappen bij Certiked

Kosteloos overstappen

U wilt een kwaliteitssysteem dat de professionals in uw organisatie helpt hun werk beter en efficiënter te doen? Dan kiest u voor Certiked, de certificeerder die dat begrijpt en laat zien in de praktijk.

Ons uitgangspunt: kwaliteit draait om uw klanten, uw professionals en uw bedrijfsresultaten. Uw kwaliteitssysteem moet toepasbaar en praktisch zijn. En: bij Certiked kunt u kosteloos overstappen!

Lees meer

Gefaseerd certificeren bij Certiked

Gefaseerd certificeren

Een certificeerbaar kwaliteitssysteem opzetten is voor veel organisaties een heel project. In dat project worden keuzes gemaakt: waar moet zo’n systeem aan voldoen? Wat moet worden vastgelegd? Wanneer is het goed genoeg? Wie moeten erbij betrokken worden? Welke middelen zijn nodig?

Certiked realiseert zich dat ‘een kwaliteitssysteem’ geen alledaagse kost is, en biedt daarom een traject van ‘gefaseerd certificeren’ aan.

Lees meer