Lloyds Certiked logo

3 tips om data-gedreven te werken

3 tips om data-gedreven te werken

Doet u het al, data driven werken? Beslissingen worden door veel organisaties nog steeds vaak op basis van gevoel en intuïtie genomen. Terwijl organisaties soms beter op basis van data beslissingen kunnen nemen. Dat is vooruitgang, waar veel bedrijven nogal schuw of onwetend tegenover staan. Hoe creëer je een data-gedreven team?

Robot Sophia komt naar Nederland

Robot Sophia komt naar Nederland

Robot Sophia doet deze maand Nederland aan. De reacties zijn verschillend. Van ‘Ongelooflijk, wat is ze menselijk’, tot ‘Het blijft wel gewoon een apparaat’. Wat is er zo speciaal? 

Het is Wereld Normalisatiedag!

Het is Wereld Normalisatiedag!

Op 14 oktober is het Wereld Normalisatiedag en dit jaar is het thema: ‘Standards, the world's common language'. Normen zijn sterke hulpmiddelen voor 'positive change' in de huidige complexe wereld. Ze zorgen dat we internationaal dezelfde taal spreken. Of het nu gaat om producten, diensten of processen, dezelfde taal spreken maakt normalisatie mogelijk.

‘Beter een goed businessmodel met lousy techniek…

‘Beter een goed businessmodel met lousy techniek…

…dan goede techniek met een lousy model. Veel bedrijven zitten in de ontkenningsfase. Ze ontkennen het ontstaan van nieuwe disruptieve businessmodellen.’ Dit zijn de woorden van Henk Volberda, hoogleraar Strategisch Management en Ondernemingsbeleid aan de Erasmus Universiteit.

Blockchain is dichterbij dan u denkt

Blockchain is dichterbij dan u denkt

Nu het gebruik van crypto’s steeds meer toeneemt en ook andere munten naast de Bitcoin mogen rekenen op een toename van de acceptatiegraad, worden er meer en meer projecten opgestart waarbij de blockchain technologie een belangrijk middel is.

Het Business Process Transformation Congres

Het Business Process Transformation Congres

Uw bedrijfsprocessen zijn het fundament om een organisatie slimmer en sneller te kunnen runnen. Om tegenwoordig alle klanten te voorzien in de hoge verwachtingen, is het optimaliseren van de bedrijfsprocessen een belangrijke pijler. Hoe pakt u dit het beste aan?

World Standards Day met het NEN

World Standards Day met het NEN

World Standards Day wordt jaarlijks op 14 oktober gevierd. Ter ere van iedereen die zich wereldwijd bezighouden met normalisatie van producten, diensten en processen. NEN viert World Standards Day op vrijdag 12 oktober in de Fokker Terminal in Den Haag.  Met als thema: klimaat.

Boekentip van de maand: ‘Uber voor alles’

Boekentip van de maand: ‘Uber voor alles’

In ‘Uber voor alles’ laat schrijver van het boek/journalist Rens Lieman de gevolgen zien van de opmars van on-demand-bedrijven als Uber, Deliveroo en Airbnb. Een leuke en interessante eye opener, een mooi boek om de stille uurtjes mee te vullen.

De overstap: the day after

De overstap: the day after

15 september 2018 ligt inmiddels achter ons, ‘uur nul’ voor de overstap naar ISO 9001:2015. U heeft met succes tijd en moeite geïnvesteerd in de transitie naar de nieuwe norm. Maar nu? Wat is de volgende fase? Hoe kan uw organisatie maximaal profiteren van de toepassing van de nieuwe norm?

4 tips voor succes van hands-on executiekracht

4 tips voor succes van hands-on executiekracht

Er is een grote behoefte aan goede hands-on executiekrachten. Vooral bij grote transformaties leidt een gebrek aan een goede executiekracht nogal eens tot vertraging en toename van kosten. Onnodig, vinden Joost Tolboom en Rob IJsseldijk. Deze zeer ervaren consultans geven 4 tips over hoe hands-on executiekracht bijdraagt aan het succes van grote transformaties. 

Kosteloos overstappen bij Certiked

Kosteloos overstappen

U wilt een kwaliteitssysteem dat de professionals in uw organisatie helpt hun werk beter en efficiënter te doen? Dan kiest u voor Certiked, de certificeerder die dat begrijpt en laat zien in de praktijk.

Ons uitgangspunt: kwaliteit draait om uw klanten, uw professionals en uw bedrijfsresultaten. Uw kwaliteitssysteem moet toepasbaar en praktisch zijn. En: bij Certiked kunt u kosteloos overstappen!

Lees meer

Gefaseerd certificeren bij Certiked

Gefaseerd certificeren

Een certificeerbaar kwaliteitssysteem opzetten is voor veel organisaties een heel project. In dat project worden keuzes gemaakt: waar moet zo’n systeem aan voldoen? Wat moet worden vastgelegd? Wanneer is het goed genoeg? Wie moeten erbij betrokken worden? Welke middelen zijn nodig?

Certiked realiseert zich dat ‘een kwaliteitssysteem’ geen alledaagse kost is, en biedt daarom een traject van ‘gefaseerd certificeren’ aan.

Lees meer