Lloyds Certiked logo

3 Nederlandse bedrijven in top 10 meest duurzame bedrijven in de wereld

3 Nederlandse bedrijven in top 10 meest duurzame bedrijven in de wereld

Vorige week werden op het World Economic Forum de resultaten gepubliceerd van de jaarlijkse ranking ‘Global 100 most Sustainable Companies’.

Met liefst drie Nederlandse bedrijven in de top 10 van meest duurzame bedrijven in de wereld!

Nederland staat als land met vijf bedrijven in de top 100 op de zesde plaats in de totale lijst, na de VS (met 19 noteringen), Frankrijk (12), het VK (11), Canada (6) en Duitsland (6).

Er staan nog twee Nederlandse bedrijven in de top 100: Wolters Kluwer op plaats 77 en ASML op plaats 95. Unilever is vreemd genoeg dit jaar niet in de top 100 terecht gekomen.

Siemens staat op de eerste plaats. Storebrand en Cisco Systems nemen de tweede en derde plaats in.

Siemens is koploper

Siemens was het meest energie-efficiënte bedrijf in zijn sector. Het conglomeraat produceert meer inkomsten per kilowatt dan welke andere industriële onderneming dan ook. Siemens scoorde hoog op bijna alle punten, waaronder een lage ecologische voetafdruk. Het conglomeraat wijdt een groeiend deel van haar activiteiten aan het creëren van een milieuvriendelijke infrastructuur, met producten als groene verwarming en airconditioning systemen.

Global 100

Het Canadese magazine en onderzoeksbureau Corporate Knights publiceert jaarlijks The Global 100.

Met behulp van openbare gegevens rankt Corporate Knights grote ondernemingen op 14 belangrijkste punten, waaronder het management van resources, financiën en medewerkers. Ruim 4000 beursgenoteerde bedrijven met een marktkapitalisatie van meer dan 2 miljard dollar werden in het onderzoek meegenomen.

Bron: Sigma

Kosteloos overstappen bij Certiked

Kosteloos overstappen

U wilt een kwaliteitssysteem dat de professionals in uw organisatie helpt hun werk beter en efficiënter te doen? Dan kiest u voor Certiked, de certificeerder die dat begrijpt en laat zien in de praktijk.

Ons uitgangspunt: kwaliteit draait om uw klanten, uw professionals en uw bedrijfsresultaten. Uw kwaliteitssysteem moet toepasbaar en praktisch zijn. En: bij Certiked kunt u kosteloos overstappen!

Lees meer

Gefaseerd certificeren bij Certiked

Gefaseerd certificeren

Een certificeerbaar kwaliteitssysteem opzetten is voor veel organisaties een heel project. In dat project worden keuzes gemaakt: waar moet zo’n systeem aan voldoen? Wat moet worden vastgelegd? Wanneer is het goed genoeg? Wie moeten erbij betrokken worden? Welke middelen zijn nodig?

Certiked realiseert zich dat ‘een kwaliteitssysteem’ geen alledaagse kost is, en biedt daarom een traject van ‘gefaseerd certificeren’ aan.

Lees meer