Lloyds Certiked logo

8 stappen naar onvergetelijke klantbenadering

8 stappen naar onvergetelijke klantbenadering

Hoe u een klant benadert, is van groot belang. De klant wil tegenwoordig een beleving, gepamperd worden en begrepen. Dat vergt inzicht, kennis en durf. Dit is een on going process die continu gemonitord moet worden. Doen bedrijven dat niet, dan komt de continuïteit in gevaar. Deze noodzaak is voor iedere gezonde ondernemer en manager duidelijk.

De markt kent een overvloed aan aanbod en de concurrentie is moordend. Product, dienst, kwaliteit en prijs zijn steeds minder onderscheidend in het gevecht om de klant. Waarin u zich onderscheid is de klantbenadering. De belevenis. De klantreis. Uitblinkers als Coolblue hebben dit goed door en zetten de toon. Met minder neemt de klant geen genoegen meer, in welke dan ook. Hoe gaat u te werk? In 8 stappen naar een onvergetelijke klantbenadering.

  1. Verkennen – Krijg inzicht in de gebeurtenissen in de markt.
  2. Verfijnen – Stel vast wie de ideale klant is.
  3. Verleiden – Ontdek de mens achter de klant.
  4. Veroveren – Help de klant met de keuze voor jou.
  5. Verwennen – Besteed aandacht aan de klant.
  6. Verbinden – Versterk de binding met de klant.
  7. Verrassen – Maak van klanten ambassadeurs.
  8. Verdienen – Verhoog gericht de klantwaarde.

Met deze acht stappen krijgt u snel inzicht in wat er speelt bij de klant en heeft u een mooi beginnetje voor een klantgerichte marketingstrategie.

Lees het hele artikel over klantbenadering. 

Bron: customertalk.nl

Kosteloos overstappen bij Certiked

Kosteloos overstappen

U wilt een kwaliteitssysteem dat de professionals in uw organisatie helpt hun werk beter en efficiënter te doen? Dan kiest u voor Certiked, de certificeerder die dat begrijpt en laat zien in de praktijk.

Ons uitgangspunt: kwaliteit draait om uw klanten, uw professionals en uw bedrijfsresultaten. Uw kwaliteitssysteem moet toepasbaar en praktisch zijn. En: bij Certiked kunt u kosteloos overstappen!

Lees meer

Gefaseerd certificeren bij Certiked

Gefaseerd certificeren

Een certificeerbaar kwaliteitssysteem opzetten is voor veel organisaties een heel project. In dat project worden keuzes gemaakt: waar moet zo’n systeem aan voldoen? Wat moet worden vastgelegd? Wanneer is het goed genoeg? Wie moeten erbij betrokken worden? Welke middelen zijn nodig?

Certiked realiseert zich dat ‘een kwaliteitssysteem’ geen alledaagse kost is, en biedt daarom een traject van ‘gefaseerd certificeren’ aan.

Lees meer