Lloyds Certiked logo

Bepaal het waarom van een team

Bepaal het waarom van een team

Veel bedrijven gebruiken mission statements of doelbeschrijvingen om iedereen te vertellen wat ze doen en waarom. Als alles goed gaat, beschrijven deze statements een inspirerend, gedenkwaardig doel dat als leidraad dient voor het bedrijf en de medewerkers. In het slechtste geval blijven ze in verwarring achter. Waarom?

Het waarom van het team bepalen

De meeste van dit soort statements vallen ergens tussen goed en slecht in. Misschien bent u niet in de positie om het why-statement van de organisatie te herschrijven (hoewel dat een geweldige oefening is om het bedrijf te leren kennen). Maar u verkeert waarschijnlijk wel in de positie om het doel van een team dat u leidt te herformuleren — bij voorkeur in samenwerking met de teamleden. 4 tips:  

  • Hou het kort en memorabel
  • Communiceer zowel het ‘waarom’ als het ‘wat’
  • Verwoord het hogere doel
  • Schrijf in de derde persoon

Lees hoe hier hoe u een why-statement kunt schrijven. 

Bron: managementimpact.nl

Kosteloos overstappen bij Certiked

Kosteloos overstappen

U wilt een kwaliteitssysteem dat de professionals in uw organisatie helpt hun werk beter en efficiënter te doen? Dan kiest u voor Certiked, de certificeerder die dat begrijpt en laat zien in de praktijk.

Ons uitgangspunt: kwaliteit draait om uw klanten, uw professionals en uw bedrijfsresultaten. Uw kwaliteitssysteem moet toepasbaar en praktisch zijn. En: bij Certiked kunt u kosteloos overstappen!

Lees meer

Gefaseerd certificeren bij Certiked

Gefaseerd certificeren

Een certificeerbaar kwaliteitssysteem opzetten is voor veel organisaties een heel project. In dat project worden keuzes gemaakt: waar moet zo’n systeem aan voldoen? Wat moet worden vastgelegd? Wanneer is het goed genoeg? Wie moeten erbij betrokken worden? Welke middelen zijn nodig?

Certiked realiseert zich dat ‘een kwaliteitssysteem’ geen alledaagse kost is, en biedt daarom een traject van ‘gefaseerd certificeren’ aan.

Lees meer