Lloyds Certiked logo

Beroepsziekten te lijf met de Week van de RI&E

Beroepsziekten te lijf met de Week van de RI&E

De Week van de RI&E is van 17 – 24 juni en heeft dit jaar als thema: Beroepsziekten te lijf met de RI&E. Het is overal in het nieuws: beroepsziekten, van asbest tot aan een burn-out. Reden dus om er extra bij stil te staan. Voorkomen is beter dan genezen.

We worden steeds ouder en we zitten ook nog eens meer. De aandacht tijdens de Week van de RI&E gaat voornamelijk naar het voorkomen van beroepsziekten. En terecht, als je bedenkt dat jaarlijks ruim 4.000 mensen overlijden aan de gevolgen van beroepsziekten. Daarnaast zitten nog eens tienduizenden mensen (deels) arbeidsongeschikt thuis. Hoe voorkom je beroepsziekten?

De RI&E is een praktisch hulpmiddel om op een gestructureerde manier mogelijke risico’s te inventariseren op het gebied van veiligheid en gezondheid. Veel ondernemers hebben al ondervonden dat dit niet alleen nuttig is om een gezonde en veilig werkomgeving te garanderen en aan de wetgeving te voldoen. Een gezonde, succesvolle organisatie bestaat ook uit gezonde, gemotiveerde en tevreden medewerkers in een veilige werkomgeving. Uit onderzoek blijkt dat elke euro die u investeert in veiligheid op termijn het dubbele oplevert.

De week van de RI&E is een initiatief van het Steunpunt RI&E in samenwerking met de sociale partners om extra aandacht te vragen voor veilig en gezond werken, met als basis de risico-inventarisatie- en evaluatie (RI&E).

Meer informatie over de Week van de RI&E

Kosteloos overstappen bij Certiked

Kosteloos overstappen

U wilt een kwaliteitssysteem dat de professionals in uw organisatie helpt hun werk beter en efficiënter te doen? Dan kiest u voor Certiked, de certificeerder die dat begrijpt en laat zien in de praktijk.

Ons uitgangspunt: kwaliteit draait om uw klanten, uw professionals en uw bedrijfsresultaten. Uw kwaliteitssysteem moet toepasbaar en praktisch zijn. En: bij Certiked kunt u kosteloos overstappen!

Lees meer

Gefaseerd certificeren bij Certiked

Gefaseerd certificeren

Een certificeerbaar kwaliteitssysteem opzetten is voor veel organisaties een heel project. In dat project worden keuzes gemaakt: waar moet zo’n systeem aan voldoen? Wat moet worden vastgelegd? Wanneer is het goed genoeg? Wie moeten erbij betrokken worden? Welke middelen zijn nodig?

Certiked realiseert zich dat ‘een kwaliteitssysteem’ geen alledaagse kost is, en biedt daarom een traject van ‘gefaseerd certificeren’ aan.

Lees meer