Lloyds Certiked logo

De schaduwzijde van leiderschap, 11 oorzaken

De schaduwzijde van leiderschap, 11 oorzaken

U kent het wel: dat geweldige gevoel wat u kunt hebben bij het verkrijgen van een leiderschapsrol binnen een organisatie. Maar dat is slechts de helft van de strijd. De tweede helft - het aantoonbaar essentiële deel – bestaat uit het samenstellen en onderhouden van een uiterst effectief team. Dat aspect vraagt dat medewerkers overtuigd zijn van de leiderschapscapaciteiten van de leidinggevende manager – en dat is zeker niet altijd het geval.

Volgens recent onderzoek van HR-dienstverlener Securex is 35 procent van de Belgische werknemers niet overtuigd van de leiderschapsvaardigheden van zijn manager. Opvallend is ook dat leidinggevenden hun eigen vaardigheden vaak overschatten. Want terwijl 82 procent van de leidinggevenden denkt te inspireren met zijn toekomstvisie, is slechts 52 procent van de medewerkers het daarmee eens. Ook bij het motiveren van de medewerkers overschatten de leidinggevenden hun eigen kunnen. 86 procent van de managers denkt in die missie te slagen, terwijl maar 60 procent van de medewerkers die mening deelt. Dus, wat doen die managers verkeerd? En wat kunnen ze doen om de perceptie te verbeteren die de medewerkers over hen hebben?

Lees het hele artikel over de 11 oorzaken van ontsporing.

Bron: customertalk.nl

Kosteloos overstappen bij Certiked

Kosteloos overstappen

U wilt een kwaliteitssysteem dat de professionals in uw organisatie helpt hun werk beter en efficiënter te doen? Dan kiest u voor Certiked, de certificeerder die dat begrijpt en laat zien in de praktijk.

Ons uitgangspunt: kwaliteit draait om uw klanten, uw professionals en uw bedrijfsresultaten. Uw kwaliteitssysteem moet toepasbaar en praktisch zijn. En: bij Certiked kunt u kosteloos overstappen!

Lees meer

Gefaseerd certificeren bij Certiked

Gefaseerd certificeren

Een certificeerbaar kwaliteitssysteem opzetten is voor veel organisaties een heel project. In dat project worden keuzes gemaakt: waar moet zo’n systeem aan voldoen? Wat moet worden vastgelegd? Wanneer is het goed genoeg? Wie moeten erbij betrokken worden? Welke middelen zijn nodig?

Certiked realiseert zich dat ‘een kwaliteitssysteem’ geen alledaagse kost is, en biedt daarom een traject van ‘gefaseerd certificeren’ aan.

Lees meer