Lloyds Certiked logo

Innovatie is te kostbaar om aan het toeval over te laten

Innovatie is te kostbaar om aan het toeval over te laten

Steeds meer organisaties voelen de noodzaak om te innoveren. Innovatie blijkt in de praktijk echter niet eenvoudig. Er zijn doorgaans meerdere partijen bij betrokken, technologie is weerbarstig en medewerkers zijn druk met hun bestaande werkzaamheden. Zonder een doordachte aanpak bestaat het risico dat innovatie niet goed van de grond komt.

Top 5 van grootste misverstanden over de nieuwe ISO-norm

Top 5 van grootste misverstanden over de nieuwe ISO-norm

Omdat u nog ‘maar’ een jaar heeft voor de overstap naar de nieuwe ISO, is het belangrijk te weten wat u moet doen. En vooral ook: wat u niet moet doen en waar er verwarring door en in ontstaat.

Wij hebben de top 5 van de grootste misvattingen over de nieuwe ISO-norm voor u op een rijtje gezet.

Het aftellen is begonnen!

Het aftellen is begonnen!

14 september 2017

Het aftellen is begonnen, u heeft nog een jaar om over te stappen naar de nieuwe ISO 9001:2015. Tot 15 september 2018, dan moet iedereen overgestapt zijn. Wat heeft u nodig voor de overstap en hoe kan Certiked u daarbij helpen? 

“We doen niet ineens het handboek weg, omdat dat van ISO mag”

“We doen niet ineens het handboek weg, omdat dat van ISO mag”

Goudappel Coffeng en DAT.Mobility, beiden onderdeel van de Goudappel Groep, zijn al jaren ISO 9001-gecertificeerd bij Certiked en hebben recentelijk  de overstap naar de nieuwe ISO 9001:2015 gemaakt.

Ook hebben zij recent een certificaat behaald voor ISO 27001 voor het informatiebeveiligingssysteem. We zijn in gesprek met de kwaliteitsmanager, Wim Dommerholt. 

Vergeet u niet op tijd over te stappen?

Vergeet u niet op tijd over te stappen?

Op 15 september 2015 werd de nieuwe norm ISO 9001:2015 vastgesteld. Daarmee ging de termijn van drie jaar in dat gecertificeerde organisaties van ISO 9001:2008 kunnen overstappen naar de nieuwe norm.

Maar de nieuwe norm is onbekend terrein en dus roept overstappen wat vragen op. Hoe kunt u de overstap goed en op tijd maken? 

Minder kwetsbaar door certificering

Minder kwetsbaar door certificering

Dat is nog eens een origineel cadeau voor Valentijnsdag! Ingrid Cantrijn nam op 14 februari het ISO-certificaat in ontvangst voor zowel Cantrijn Groep als voor Meet and C, cMember en Cyource.

“Het certificaat is de kers op de taart”, stelt Ingrid Cantrijn. “Het was nooit een doel op zich, maar het certificaat is een mooie bekroning op ons professionaliseringstraject." 

Bureau HHM gecertificeerd op basis van de nieuwe ISO-norm

Bureau HHM gecertificeerd op basis van de nieuwe ISO-norm

Op 2 februari 2017 is het ISO 9001:2015 certificaat toegekend aan bureau HHM te Enschede. Bureau HHM is al ISO-gecertificeerd sinds 2006.

Wat betekent de overgang naar deze versie van de ISO 9001 voor de organisatie?

Aan het woord is Sanja Bouman, directeur van bureau HHM.

Partos is klaar voor ISO 9001:2015

Partos is klaar voor ISO 9001:2015

Partos is de branchevereniging voor Nederlandse particuliere organisaties die actief zijn op het terrein van de internationale samenwerking.

Als onderdeel van haar inzet op kwaliteit heeft Partos een specifieke toepassing van de ISO 9001:2015 ontwikkeld. 

Certiked geaccrediteerd voor ISO 9001:2015!

Certiked geaccrediteerd voor ISO 9001:2015!

Certiked is op 29 augustus geaccrediteerd en dus ISO 9001:2015 proof. En wat zijn we trots!

Iedereen heeft meerdere examens afgelegd: een ISO 9001:2015 en een Certiked Model 2015. Al was het soms best even pittig en zijn de nodige zweetdruppels gevallen, de ISO-accreditatie is binnen.

5 tips voor effectief risicomanagement

5 tips voor effectief risicomanagement

Een nieuw element in het Certiked Model is de nadruk op risico’s en kansen. Die moet de organisatie vaststellen en er vervolgens opvolging aan geven: Hoe wil men omgaan met risico’s (beheersen) en kansen (benutten).

Hoe u risico’s en kansen bepaalt en ermee omgaat, mag u vrij invullen. Fijn, maar in de praktijk vaak lastig. In dit artikel doen wij enkele suggesties.

Kosteloos overstappen bij Certiked

Kosteloos overstappen

U wilt een kwaliteitssysteem dat de professionals in uw organisatie helpt hun werk beter en efficiënter te doen? Dan kiest u voor Certiked, de certificeerder die dat begrijpt en laat zien in de praktijk.

Ons uitgangspunt: kwaliteit draait om uw klanten, uw professionals en uw bedrijfsresultaten. Uw kwaliteitssysteem moet toepasbaar en praktisch zijn. En: bij Certiked kunt u kosteloos overstappen!

Lees meer

Gefaseerd certificeren bij Certiked

Gefaseerd certificeren

Een certificeerbaar kwaliteitssysteem opzetten is voor veel organisaties een heel project. In dat project worden keuzes gemaakt: waar moet zo’n systeem aan voldoen? Wat moet worden vastgelegd? Wanneer is het goed genoeg? Wie moeten erbij betrokken worden? Welke middelen zijn nodig?

Certiked realiseert zich dat ‘een kwaliteitssysteem’ geen alledaagse kost is, en biedt daarom een traject van ‘gefaseerd certificeren’ aan.

Lees meer